GYIK

... azaz Gyakran Ismételt Kérdések. Ha itt nem talál választ kérdésére, írjon az allas@muisz.hu e-mail címre, és munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Igen, mindenki jelentkezését várjuk adatbázisunkba. Ha az Ön által kitöltött adatlap alapján úgy látjuk, hogy végzettségét vagy munkatapasztalatát figyelembe véve tudunk Önnek megfelelő állásajánlattal szolgálni értesítjük erről.

A regisztráció, az állásajánlatokról történő tájékoztatás és minden, a munkavállalóink részére nyújtott szolgáltatásunk ingyenes.

Igen, kérjük, hogy regisztrációs adatlapjához csatolja magyar és/vagy idegen nyelvű önéletrajzát. Bizonyítványmásolatai és egyéb igazoló iratai csatolását nem kérjük.

Azért van szükség mindkét forma használatára, mivel különböző típusú tájékoztatásra adnak lehetőséget. Az adatlapon szereplő adatok gyorsan és egyértelműen hozzájuttatnak minket mindazon információkhoz, amelyekre a további munkánk során szükségünk lesz Önről és eddigi pályafutásáról. Az önéletrajz módot ad arra, hogy bővebb és árnyaltabb információkat kapjunk Önről, és az Ön számára is alkalmat ad a részletesebb bemutatkozásra. A két formátum együttes használatával biztosítjuk a gyors és hatékony álláskeresést, ami mindkettőnk érdeke.

Adatbázisunkba felvett adatait addig tartjuk nyilvántartásunkban, míg azok törlését nem kéri. Adategyeztetés céljából meghatározott időközönként felkeressük, ilyen esetekben lehetőség nyílik adatainak aktualizálására vagy adatai nyilvántartásunkból történő kiemelésére.

Ajánlatainkról az Ön által megadott e-mail címen vagy telefonszámon értesítjük.

Közös érdekünk az, hogy Ön munkához jusson, ezért mindannyian azon dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb megtaláljuk az Ön számára megfelelő állást. Az első értesítés időpontja függ az Ön végzettségétől, tapasztalataitól, nyelvismeretétől és természetesen az ügyfeleink igényeitől.

Bemutatkozó interjúra akkor kerülhet sor, amikor az általunk ajánlott állás az Ön érdeklődését is felkeltette. A konkrét időpontot munkatársaink egyeztetik Önnel.

A munkaerő-kölcsönzés egy olyan foglalkoztatási forma, ahol a munkaerő-kölcsönzés szolgáltatását nyújtó cég saját alkalmazottját adja kölcsön megbízójának. A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy Ön velünk köt munkaszerződést, azonban a munkáját a minket megbízó cégnél folytatja. Az Ön munkavállalásával járó adminisztratív feladatokat velünk intézi, azonban a munkavégzéshez tartozó ellenőrzési és irányítási jogkörrel a megbízó cég rendelkezik, tehát az határozza meg a munkaidőt, a munkakezdés idejét, az ebédidőt, az elvégzendő feladatokat, stb.

Munkaerő-kölcsönzés az egészen kis kft-ék től kezdve a legnagyobb multinacionális vállalatokig elforduló foglalkoztatási forma. A tapasztalat azt mutatja, hogy egyre több cég él ezzel a szolgáltatással.

A munkavállalókat általában 1-2 hónaptól 1-2 évig terjedő időszakra szokták kölcsönözni.

Elsősorban azért jó, mert munkát adunk Önnek. Biztonságot teremtünk az Ön számára anyagilag, és ezzel párhuzamosan munkatársaink folyamatosan figyelemmel kísérik, segítik Önt az új munkahelyén. Ha Ön a változatosságot kedveli munkájában, akkor ideális választás a munkaerő-kölcsönzés, mivel sok helyzetben, sokféle ember mellett kipróbálhatja magát. Ha az állandóságot kedveli, akkor is érdemes belevágnia a munkaerő-kölcsönzésbe, mivel gyakorta előfordul, hogy a megbízó cég saját állományába átveszi a kölcsönzött dolgozót. Ha részmunkaidőben szeretne állást vállalni, tökéletes megoldás a munkaerő-kölcsönzésben részt vennie, mert megbízóinknak gyakran van szükségük napi 4-6 órában dolgozó munkatársakra.

Tapasztalataink szerint megbízóink két fő okból fordulnak hozzánk. Elsősorban azért, mert a cégnél életben lévő létszámstop ellenére szükségük van munkaerőre. Ezzel párhuzamosan időszakos vagy projekt jellegű munkára keresnek embert, akik állandó foglalkoztatása számukra nem megoldott. Másodsorban azért keresnek fel minket, mivel nem tudnak vagy nem akarnak a kiválasztással, a beléptetéssel és egyéb a munkaadót terhelő kötelezettségekkel foglalkozni. Kényelmes, gyors és hatékony megoldást keresnek álláshelyeik betöltésére.